Tadelakt


Tadelakt is een van origine Marokkaanse glanspleister op basis van natuurkalk. Door de speciale pleister langdurig met een gladde steen te bewerken en vervolgens in te wrijven met olijfzeep, ontstaat een marmerachtige structuur, die waterdicht en stootvast is. Hierdoor is tadelakt zeer geschikt voor badkamers, open haarden en ornamenten. Ook is het mogelijk vazen of wastafels geheel uit tadelakt te maken.

Door lichtinval, structuur en glans heeft tadelakt een bijzonder authentieke uitstraling. Verschillende methodes van inwrijven – tadelakt betekent vrij vertaald inwrijven of inmasseren – en een keur aan beschikbare pleisterkleuren zorgen telkens voor een unieke afwerking, zodat geen twee projecten gelijk zijn. Vraag vrijblijvend naar de mogelijkheden van deze eeuwenoude techniek, om ook uw huis te voorzien van een prachtige mediterrane sfeer.

Bekijk hieronder enkele van de vele toepassingsmogelijkheden (foto’s 9-16 copyright Tierrafino), of bekijk de korte film waarin Klus Geschikt voor het RTL4 woonprogramma Grenzeloos Wonen uitleg geeft over tadelakt. En sla ook het korte filmpje niet over dat inzicht geeft in het ambachtelijke en intensieve procedé.